divendres, 11 de gener del 2013

Estirabec



Família                       Fabàcies.
                       
Nom científic             Pisum sativum var. Macrocarpum.                  

País d' origen             Asia Menor i Pròxim Orient(2000 a.C. arriba Europa).

Localització

Etimologia

Estirabec prové de “tirar” i “bec”, per la forma allargada de la tavella del llegum.

Característiques
           
Es cultiva sembrant-los de la tardor a l' hivern i es cullen des de finals d' hivern a principi de primavera. 
La planta jove resisteix glaçades d' uns -4ºC aproximadament.
Les arrels arriben a un metre de fondària, en les arrels laterals hi ha nòduls amb els bacteris fixadors de nitrogen atmosfèric anomenats Rhizobium leguminosarum.

Curiositats
           
Arriba a Europa al segle VIII, però no va ser fins al segle XVII, amb la febre de les verdures primerenques, que es va començar a valorar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada