Família Ebenàcies.
Nom científic Diospirus
kaki .
País d' origen Xina.
Localització
Etimologia Kaki procedeix del japonès kaki.
Característiques
El Kaki de forma de pera no és
gaire dolç.
El kaki pot ser astringent (per
la presència de tanins) i aleshores cal una maduració completa en l' arbre o no
astringents i de maduració completa després de la collita. Té la particularitat
que no es pot consumir en el moment de la recol·lecció, ja que necessita un
procés de sobremaduració a causa de la seva aspror, per la qual cosa s'
acostuma a tractar-lo amb CO2 o posar-lo en un recipient tancat amb
un gotet d’alguna classe de beguda alcohòlica forta, com el conyac, l'
aiguardent, etc., d’aquesta manera s’aconsegueix el que s’anomena “persimon”.
Pels kakis de conreu s' acostumen
a utilitzar els tipus monoics( només flors femenines) per evitar la formació de
llavors
Els portaempelts del Diospirus
kaki són el Diospirus lotus i el Diospirus virginiana.
Propietats medicinals
El Kaki té una gran activitat
antioxidant amb efectes beneficiosos que disminueixen el risc de determinades
malalties degeneratives (càncer, cataractes, problemes cardiovasculars, etc.).
És una bona fruita per a combatre la diarrea.
Curiositats
El conreu del caqui es remunta la
segle VIII a la Xina
i el Japó i va arribar a principis del segle XIX als Estats Units i cap a 1870 a Espanya.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada