Família Ebenàcies.
Nom científic Diospirus
kaki .
País d' origen Xina.
Localització El
Guacs.
Etimologia Kaki procedeix del japonès kaki.
Característiques
Varietat de Kaki de mida gran que marca els talls.
El kaki pot ser astringent (per
la presència de tanins) i aleshores cal una maduració completa en l' arbre o no
astringents i de maduració completa després de la collita. Té la particularitat
que no es pot consumir en el moment de la recol·lecció, ja que necessita un
procés de sobremaduració a causa de la seva aspror, per la qual cosa s'
acostuma a tractar-lo amb CO2 o posar-lo en un recipient tancat amb
un gotet d’alguna classe de beguda alcohòlica forta, com el conyac, l'
aiguardent, etc., d’aquesta manera s’aconsegueix el que s’anomena “persimon”.
Propietats medicinals
El Kaki té una gran activitat
antioxidant amb efectes beneficiosos que disminueixen el risc de determinades
malalties degeneratives (càncer, cataractes, problemes cardiovasculars, etc.).
És una bona fruita per a combatre la diarrea.
Curiositats
El conreu del caqui es remunta la
segle VIII a la Xina
i el Japó i va arribar a principis del segle XIX als Estats Units i cap a 1870 a Espanya.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada