Família Juglandàcies.
Nom científic Juglans
regia.
País d' origen Europa sud-oriental,
Pèrsia,Xina,Japó.
Localització
Etimologia
Juglans prové del llatí Jupiter
glans, "gla de Júpiter, mentre que “nou” prové del llatí nūce amb el
mateix significat, amb canvi de la ū en ŏ (*nŏce) produït probablement per
creuament amb el cèltic knŏva que també significa nou.
Característiques
La nou del país és una nou de mida mitjana i molt bona.
La problemàtica d' aquest conreu
és d' una banda que tarda molts anys en començar a donar fruit i de l' altra
que és una espècie molt afectada per bacteriosis. Les glaçades tardanes de
primavera, si coincideixen amb la floració, poden afectar la producció ja que
les flors no suporten temperatures per
sota d' un grau sota zero.
Per tenir nous grosses cal que l'
estiu sigui calent, encara que les nous petites són més dolces.
La noguera és una fusta
excel·lent per ebenisteria.
Propietats medicinals
Per tractar la diarrea, l'
hipertiroïdisme i els cucs intestinals l’aparell respiratori i les infeccions
vaginals.
És antisèptic, bactericida i
fungicida.
També es fa servir per treure la
tosca de les dents.
En dietètica es fa servir per
baixar el colesterol “dolent” o LDL degut al seu contingut en
àcid-insaturat-linoleic.
És molt energètica i rica en
vitamines, minerals i fibra i molt útil en la síndrome premenstrual perquè
conté vitamina B6.
En cosmètica s’utilitza perquè
nodreix i hidrata la pell al contenir zinc, vitamina E i àcid linoleic, i pels
seus compostos polifenólics pot prevenir l’èczema.
Curiositats
És un ingredient indispensable
per fer la Ratafia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada