Família Moràcies.
Nom científic Ficus
carica.
País d' origen Regió
mediterrània, Àsia menor (Turqui, Mesopotàmia ).
Localització
Etimologia
Figa prové del llatí vulgar fīca,
que deriva de fīcus.
El seu nom científic Ficus carica
i la seva etimologia llatina “ficaria” són un rastre de la seva procedència de
la regió de Cària, a l’oest de la península d’ Anatòlia i tocant a la Mediterrània.
Característiques
Figa delicada de fruit mitja a
petit, entre 30 i 50 gr., de pell prima de color blanca groguenca amb fons
verdós. Carn vermella, molt dolça amb les llavors molt petites i agradable al
paladar. Si es menjar amb la seva fina pell en potencia el sabor de la figa.
Propietats medicinals
La figa és rica en minerals i
fibra i conté Cradina (un ferment digestiu), àcid cítric i àcid màlic, vitamina
A, B1, B2, B3 i C i ferro.
Curiositats
Diu la Bíblia que hi havia una
exòtica figuera al Jardí de l’ Edèn, per als budistes és un arbre sagrat i
segons l’ Alcorà, la figa és l’únic fruit digne de portar al cel.
És també el predilecte dels
filòsofs grecs gràcies a l’addicció de Plató i cada vegada que fundaven una
ciutat, plantaven una figuera entre l’àgora i el fòrum per marcar el lloc on es
reunirien els ancians.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada