bròquil col-i-flor col-i-flor verda espigall col brotonera espigall col de capdell |
Família Brassicàcies.
Nom científic Brassica oleracea var.botrytis.
País d' origen Mediterrani Oriental i conques de Gran Bretanya.
Localització
Etimologia
La paraula bròquil és el diminutiu de bròcco 'rebrot', que prové del terme llatí brachium, que significa braç o branca.
Característiques
El bròquil deriva de la selecció de la col silvestres, li agraden els terrenys adobats.
El bròquil té els primordis florals ja formats i previ a l’obertura de les flors. Per tant el que ens mengem són les flors abans d’obrir-se.
Propietats medicinals
Són diürètiques i adequades per a les malalties cardiovasculars. Afavoreix la motilitat intestinal i el pàncrees.
Curiositats
En el bròquil el que consumim són les flors ja formades i a punt d’obrir-se.
Segons la varietat dialectal també són adequades les denominacions catalanes “bròcul” i “bròcul verd”. Cal distingir el bròquil del bròcoli.
El bròquil s' hauria seleccionat a Italia fa 500 anys.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada