bròqil col-i-flor col-i-flor verda espigall col brotonera espigall col de capdell |
Família Brassicàcies.
Nom científic Brassica oleracea var.botrytis.
País d' origen Mediterrani Oriental i conques de Gran Bretanya.
Localització Auledes.
Etimologia
Bròquil prové del diminutiu de bròcco 'rebrot', que a la vegada prové del terme llatí brachium, que significa braç o branca.
Característiques
El bròquil deriva de la selecció de la col silvestre i es lliguen les fulles al voltant de la inflorescència per tal de blanquejar-les, li agraden els terrenys adobats.
És una hipertròfia dels raïms pre-florals, per tant el que és consumeix són les flors immatures.
Propietats medicinals
Són diürètiques i adequades per a les malalties cardiovasculars. Afavoreix la motilitat intestinal i el pàncrees. La que té més contingut de vitamines és la col verda.
Curiositats
El Bròquil blanc del Montseny és una coliflor, mentre que en el bròquil en consumim les flors ja formades en la coliflor consumim el raïm floral amb les flors encara per formar (immatures).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada