divendres, 11 de gener del 2013

Bròquil blanc del Montseny


bròqil                                  col-i-flor                      col-i-flor verda
espigall col brotonera                          espigall col de capdell

Família                       Brassicàcies.
                       
Nom científic             Brassica oleracea var.botrytis.            

País d' origen             Mediterrani Oriental i conques de Gran Bretanya.

Localització                Auledes.
                       
Etimologia

Bròquil prové del diminutiu de bròcco 'rebrot', que a la vegada prové del terme llatí brachium, que significa braç o branca.

Característiques

El bròquil deriva de la selecció de la col silvestre i es lliguen les fulles al voltant de la inflorescència per tal de blanquejar-les, li agraden els terrenys adobats.
És una hipertròfia dels raïms pre-florals, per tant el que és consumeix són les flors immatures.

Propietats medicinals

Són diürètiques i adequades per a les malalties cardiovasculars. Afavoreix la motilitat intestinal i el pàncrees. La que té més contingut de vitamines és la col verda.

Curiositats

El Bròquil blanc del Montseny és una coliflor, mentre que en el bròquil en consumim les flors ja formades en la coliflor consumim el raïm floral amb les flors encara per formar (immatures).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada