divendres, 11 de gener del 2013

Blat de moro del queixal


Família                       Gramínies
                       
Nom científic             Zea mays var. indentata                      

País d' origen             Amèrica central -Mèxic

Localització                Jordi (Les Franqueses)

Etimologia

Zea mays, zea prové del greczeo, viure.
Compost de blat i moro, en sentit figurat per considerar-lo un blat de qualitat inferior.

Característiques

El gra té forma de queixal.
                       
Propietats medicinals

Relaxa les vies urinàries, evitant així la possible infecció de la bufeta, i realitza una acció depurativa que evita la formació de pedres.
En pacients amb tensió elevada.
En pacients amb alts nivells de glucosa i lípids.
Per a petites ferides, gràcies al contingut en alantoina.
Per combatre la piorrea o la gingivitis i en general problemes dentals està indicat l'oli del blat de moro. Per aquest motiu es utilitzat en dentífrics.
Protegeix la mucosa intestinal, evita diarrees i ajuda a l' absorció intestinal.
L' oli de plat de moro ajuda a reduir el colesterol.

Curiositats                

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada