divendres, 11 de gener del 2013

Blat de moro de la creu


Família                       Gramínies
                       
Nom científic             Zea mays                    

País d' origen             Brasil


Localització                Cal Gall, Emili Soms, Jordi (Franqueses)

Etimologia
           
Zea mays , zea prové del grec zeo, viure.
Compost de blat i moro, en sentit figurat per considerar-lo un blat de qualitat inferior.

Característiques

Característic gra abombat, de color taronja fosc i mig dalt més claret.
Per fer farru o farinetes.

Propietats medicinals

Relaxa les vies urinàries, evitant així la possible infecció de la bufeta, i realitza una acció depurativa que evita la formació de pedres.
En pacients amb tensió elevada.
En pacients amb alts nivells de glucosa i lípids.
Per a petites ferides, gràcies al contingut en alantoina.
Per combatre la piorrea o la gingivitis i en general problemes dentals està indicat l'oli del blat de moro. Per aquest motiu es utilitzat en dentífrics.
Protegeix la mucosa intestinal, evita diarrees i ajuda a l' absorció intestinal.
L' oli de plat de moro ajuda a reduir el colesterol.

Curiositats

Es diu plata (Rio de La Plata) per venir de Rio de Janeiro.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada