Nom científic Zea mays
País d' origen Brasil
Localització Cal Gall, Emili Soms, Jordi (Franqueses)
Etimologia
Zea mays , zea prové del grec zeo, viure.
Compost de blat i moro, en sentit figurat per considerar-lo un blat de qualitat inferior.
Característiques
Característic gra abombat, de color taronja fosc i mig dalt més claret.
Per fer farru o farinetes.
Propietats medicinals
Relaxa les vies urinàries, evitant així la possible infecció de la bufeta, i realitza una acció depurativa que evita la formació de pedres.
En pacients amb tensió elevada.
En pacients amb alts nivells de glucosa i lípids.
Per a petites ferides, gràcies al contingut en alantoina.
Per combatre la piorrea o la gingivitis i en general problemes dentals està indicat l'oli del blat de moro. Per aquest motiu es utilitzat en dentífrics.
Protegeix la mucosa intestinal, evita diarrees i ajuda a l' absorció intestinal.
L' oli de plat de moro ajuda a reduir el colesterol.
Curiositats
Es diu plata (Rio de La Plata ) per venir de Rio de Janeiro.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada