dimecres, 26 de desembre del 2012

Blat de moro de crispetes


Família                       Gramínies
                       
Nom científic             Zea mays var.eventa               

País d' origen             Amèrica centra- - Mèxic

Localització               

Etimologia

Zea mays ssp. mays, zea prové del grec "zeo", viure.
Compost de blat i moro, en sentit figurat per considerar-lo un blat de qualitat inferior.

Característiques

Blat de moro de panotxes petites i grans petits, ovals, allargats que, en escalfar-se, esclaten i formen una massa blanca, dolça i comestible.                  

Curiositats

Va ser conegut pels europeus l' any 1492 durant l' expedició de Cristòfor Colom a Amèrica i durant el segle XVI va ser introduït a Europa i des d' aquí a la resta del món gràcies a la seva adaptabilitat a diversos climes. Les varietats cultivars actuals derivarien de la Zea Mexicana (Zea mays ssp. mexicana) i són força diferents d' aquelles plantes que es conreaven a l' arribada dels europeus a Amèrica, molt més petites i amb pocs grans

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada