Família Asteràcies
o compostes.
Nom científic Cichorium
endivia.
País d' origen Mediterrani meridional i/o India.
Localització Jordi
(Les Franqueses).
Etimologia
Escarola prové del llatí
escariola que ve del llatí Latuca escariola = enciam comestible
Escarola del castellà ve
d'escarola del català que ve del provençal i aquesta prové del llatí. Es tracte
del diminutiu de la paraula llatina escaria (comestible), que s' usava en l'
expressió lactuca escaria (enciam comestible). La paraula escaria deriva d'
esca (aliment), i aquesta es forma sobre l' arrel de edere(menjar).
De l' arrel de edere ens venen
paraules com comer (comedere), comida, inedia, obes y esca (aliment del foc).
El verb deriva d' una arrel indoeuropea que és ED que vol dir menjar(comer) o
mossegar (morder).
Característiques
Escarola arrissada.
És una planta bastant rústica i
presenta poques malalties, sobretot si la cultivem en èpoques de poca calor. Es
pot veure afectada per alguna espècie de pugó i llimacs.
Sembla que procedeixen de la
xicoira silvestre (Cichorium intybus).
Curiositats
Al segle XIX va ser introduïda a
Amèrica pels europeus.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada