divendres, 11 de gener del 2013

Carbassó antic


Família                       Cucurbitàcies.
           
Nom científic             Cucurbita pepo var. Oblonga.             

País d' origen             Amèrica – Asia.

L' origen del carbassó no és del tot clar, per una part sembla que prové
 d' Àsia. El seu nom apareix entre les hortalisses citades pels egipcis i s' han trobat proves de què també eren conegudes pels romans. Per altra banda, també s' atribueix el seu origen a l' Amèrica precolombina, concretament a la zona de Mèxic, sent una de les espècies que van introduir els espanyols a Europa durant l' època del descobriment.

Localització                Jordi (Les Franqueses).
                       
Etimologia
           
El nom de Cucurbita pepo prové de l'àrab querâbat, plural de querbah que significa ordre.

Característiques

La temperatura òptima per la germinació i per a la floració del carbassó oscil·la entre els 20 i 25 °C (temp. del sòl per a la germinació); per a un bon creixement vegetatiu la temperatura ha d'estar entre els 25 i 30 °C.
És bo per menjar i per fer perolada.

Propietats medicinals

S’ha fet servir, durant molt de temps, per eliminar els cucs intestinals i la tènia. Aquí intervé l' aminoàcid cucurbitina.
El consum de las seves llavors pot produir un efecte beneficiós a les malalties reumàtiques, degut al seu contingut en àcid salicílic.
Antipirètic i antidiarreic: la ebullició de fulla de carbassa i carbassó redueix la febre i disminueixen la diarrea.
Laxant: afavoreix el trànsit intestinals amb l' avantatge de no ser irritant per l' aparell digestiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada