Nom científic cucumis sativus.
País d' origen Asia meridional (India) passa per Egipte abans d' arribar a Europa.
El cogombre és originari del sud de l'Índia i es cultiva des de fa més de 3000 anys. D' allí va ser traslladat cap a Itàlia, Grècia i Xina. Posteriorment, va ser introduït al segle IX a França, a Anglaterra al segle XIV i a Amèrica del Nord al segle XVI.
Localització Serraller.
Etimologia
La paraula cogombre ha evolucionat a partir de l’acusatiu: cucumerem que devia evolucionar a cocomrem i posteriorment a cogombre.
Cucumis fa referència a les plantes trepadores o rastreres.
Característiques
Pel seu cultiu, necessita temperatures temperades (20-25 °C diürns). Degut a la seva superfície foliar, requereix una humitat elevada. Ara bé, una humitat excessiva en pot fer disminuir la producció.
Propietats medicinals
Elimina toxines i ajuda a eliminar l' àcid úric de la sang.
La polpa del cogombre és molt utilitzada en cosmètica com a agent hidratant i per tractar la pell grassa, arrugues, erupcions i cremades cutànies i, en general, per mantenir-la suau i hidratada.
Curiositats
S' ha de fer per lluna nova perquè no amargui.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada