divendres, 11 de gener del 2013

Cogombre negre


Família                       Cucurbitàcies.
                       
Nom científic             cucumis sativus.                      

País d' origen             Asia meridional (India) passa per Egipte abans d' arribar a Europa.
El cogombre és originari del sud de l'Índia i es cultiva des de fa més de 3000 anys. D' allí va ser traslladat cap a Itàlia, Grècia i Xina. Posteriorment, va ser introduït al segle IX a França, a Anglaterra al segle XIV i a Amèrica del Nord al segle XVI.

Localització                Serraller.
                       
Etimologia
           
La paraula cogombre ha evolucionat a partir de l’acusatiu: cucumerem que devia evolucionar a cocomrem i posteriorment a cogombre.
Cucumis fa referència a les plantes trepadores o rastreres.

Característiques

Pel seu cultiu, necessita temperatures temperades (20-25 °C diürns). Degut a la seva superfície foliar, requereix una humitat elevada. Ara bé, una humitat excessiva en pot fer disminuir la producció.

Propietats medicinals
           
Elimina toxines i  ajuda a eliminar l' àcid úric de la sang.
La polpa del cogombre és molt utilitzada en cosmètica com a agent hidratant i per tractar la pell grassa, arrugues, erupcions i cremades cutànies i, en general, per mantenir-la suau i hidratada.

Curiositats

S' ha de fer per lluna nova perquè no amargui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada