Família Solanàcies.
Nom científic Capsicum annuum.
País d' origen Amèrica tropical, Mèxic, Bolívia,
Perú.
Localització Can Palau.
Etimologia
Capsicum derivaria del llatí capsula, fent referència a les
llavors que estan dintre d' una càpsula.
La paraula pebrot deriva de pebre.
Cristòfol Colon els va trobar al carib i els va anomenar
"pimientos" perquè li varen recordar a la "pimienta".
Característiques
El pebrot verd és allargat, de carn fina i color verd clar,
també conegut com a pebrot tendre.
Propietats
medicinals
Vermell i madur és una gran font en vitamina C que
supera fins i tot als cítrics, d’igual manera, madur i vermell -com el
tomàquet- conté licopè, que és un potent antioxidant.
Curiositats
El més probable és que sigui
originària d' Amèrica del Sud i probablement va ser domesticada a Mèxic, atès
que se' n han trobat llavors a jaciments arqueològics de Mèxic, que daten de fa
5000 anys.
Es conrea a tot el món, des de
que es va introduir a Europa al segle XV.
Sembla haver- se difós a finals
del segle XVIII a França, a la resta d' Europa i al Canadà.
A Perú es cultiva des de fa 6000
anys.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada