Família Solanàcies.
Nom científic Capsicum
annuum.
País d' origen Amèrica
tropical, Mèxic, Bolívia, Perú.
Localització
Etimologia
Capsicum derivaria del llatí
capsula, fent referència a les llavors que estan dintre d' una càpsula.
La paraula pebrot deriva de
pebre.
Cristòfol Colon els va trobar al
carib i els va anomenar "pimientos" perquè li varen recordar a la
"pimienta" .
Característiques
Pebrot carnós, del grup dels
vermells, que agafa coloracions de verd a vermell a mesura que va madurant.
Propietats
medicinals
Vermell i madur és una gran font en vitamina C que
supera fins i tot als cítrics, d’igual manera, madur i vermell -com el tomàquet-
conté licopè, que és un potent antioxidant.
Curiositats
El més probable és que sigui
originària d' Amèrica del Sud i probablement va ser domesticada a Mèxic, atès
que se' n han trobat llavors a jaciments arqueològics de Mèxic, que daten de fa
5000 anys.
Es conrea a tot el món, des de
que es va introduir a Europa al segle XV.
Sembla haver- se difós a finals
del segle XVIII a França, a la resta d' Europa i al Canadà.
A Perú es cultiva des de fa 6000
anys.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada