dilluns, 14 de gener del 2013

Kaki o Palossanto de forma de pera


Família                       Ebenàcies.
                                                          
Nom científic             Diospirus kaki  .                                             

País d' origen             Xina.

Localització               

Etimologia                  Kaki procedeix del japonès kaki.

Característiques       

El Kaki de forma de pera no és gaire dolç.
El kaki pot ser astringent (per la presència de tanins) i aleshores cal una maduració completa en l' arbre o no astringents i de maduració completa després de la collita. Té la particularitat que no es pot consumir en el moment de la recol·lecció, ja que necessita un procés de sobremaduració a causa de la seva aspror, per la qual cosa s' acostuma a tractar-lo amb CO2 o posar-lo en un recipient tancat amb un gotet d’alguna classe de beguda alcohòlica forta, com el conyac, l' aiguardent, etc., d’aquesta manera s’aconsegueix el que s’anomena “persimon”.
Pels kakis de conreu s' acostumen a utilitzar els tipus monoics( només flors femenines) per evitar la formació de llavors
Els portaempelts del Diospirus kaki són el Diospirus lotus i el Diospirus virginiana.

Propietats medicinals

El Kaki té una gran activitat antioxidant amb efectes beneficiosos que disminueixen el risc de determinades malalties degeneratives (càncer, cataractes, problemes cardiovasculars, etc.). És una bona fruita per a combatre la diarrea.

Curiositats    

El conreu del caqui es remunta la segle VIII a la Xina i el Japó i va arribar a principis del segle XIX als Estats Units i cap a 1870 a Espanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada