dilluns, 14 de gener del 2013

Figuera ull de perdiu


Família                       Moràcies.
                       
Nom científic             Ficus carica.               

País d' origen             Regió mediterrània, Àsia menor (Turqui, Mesopotàmia ).

Localització               

Etimologia                 

Figa prové del llatí vulgar fīca, que deriva de fīcus.
El seu nom científic Ficus carica i la seva etimologia llatina “ficaria” són un rastre de la seva procedència de la regió de Cària, a l’oest de la península d’ Anatòlia i tocant a la Mediterrània.

Característiques       

Figa delicada de fruit mitja a petit, entre 30 i 50 gr., de pell prima de color blanca groguenca amb fons verdós. Carn vermella, molt dolça amb les llavors molt petites i agradable al paladar. Si es menjar amb la seva fina pell en potencia el sabor de la figa.

Propietats medicinals           

La figa és rica en minerals i fibra i conté Cradina (un ferment digestiu), àcid cítric i àcid màlic, vitamina A, B1, B2, B3 i C i ferro.

Curiositats    

Diu la Bíblia que hi havia una exòtica figuera al Jardí de l’ Edèn, per als budistes és un arbre sagrat i segons l’ Alcorà, la figa és l’únic fruit digne de portar al cel.
És també el predilecte dels filòsofs grecs gràcies a l’addicció de Plató i cada vegada que fundaven una ciutat, plantaven una figuera entre l’àgora i el fòrum per marcar el lloc on es reunirien els ancians.
                       


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada