dilluns, 14 de gener del 2013

Figuera de secar


Família                       Moràcies.
                       
Nom científic             Ficus carica.               

País d' origen             Regió mediterrània, Àsia menor (Turqui, Mesopotàmia ).


Localització                Can Blanc.


Etimologia                 

Figa prové del llatí vulgar fīca, que deriva de fīcus.
El seu nom científic Ficus carica i la seva etimologia llatina “ficaria” són un rastre de la seva procedència de la regió de Cària, a l’oest de la península d’ Anatòlia i tocant a la Mediterrània.


Característiques                   

Aquesta figa es per menjar fresca o seca. Una part de les figues s' assequen a dalt de
 l' arbre.

Propietats medicinals           

La figa és rica en minerals i fibra i conté Cradina (un ferment digestiu), àcid cítric i àcid màlic, vitamina A, B1, B2, B3 i C i ferro.

Curiositats    

Diu la Bíblia que hi havia una exòtica figuera al Jardí de l’ Edèn, per als budistes és un arbre sagrat i segons l’ Alcorà, la figa és l’únic fruit digne de portar al cel.
És també el predilecte dels filòsofs grecs gràcies a l’addicció de Plató i cada vegada que fundaven una ciutat, plantaven una figuera entre l’àgora i el fòrum per marcar el lloc on es reunirien els ancians.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada