divendres, 11 de gener del 2013

Favó petit


Família                       Fabàcies.
                       
Nom científic             Vicia fava.                  

País d' origen             Asia Sur-Occidental i Regió Mediterrània.

Localització   

Etimologia

Fava deriva del llatí fava, amb el mateix significat.
El nom “Vicia” deriva del llatí. ' viere ' o ' vincire ', i fa referència a les espècies que s’adhereixen per medi de circells.

Característiques

Es conreava com a menjar pel bestiar.
Resistència a glaçades: La part aèria només suporta les lleugeres (fins 4 sota zero) encara que un cop glaçada torna a rebrotar. Les seves flors i tavelles recent quallades no suporten més enllà d'1 o 2 sota zero.
És molt atacada pel pugó negre de la fava (Myzus fabae), sobretot les sembres fetes massa tard, però en general és la més rústega de les lleguminoses.

Curiositats
                       
La fava és un cultiu que forma part de l' agricultura mediterrànea des de l' edat del ferro. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada