Família Cucurbitàcies.
Nom científic Citrillus lanatus.
País d' origen Àfrica tropical .
Localització
Etimologia
Síndria prové de l' àrab “sandiya”
amb el mateix significat.
Característiques
La síndria pot ser cultivada en
secà o en regadiu, en el primer cas les plantes es disposen més espaiades i el
rendiment és molt menor encara que els fruits acostumen a ser més dolços.
Necessita terres molt femades
Curiositats
Es creu que la síndria es va
originar al sud d' Àfrica on encara se’n troben formes silvestres i n' hi ha
tipus dolços i amargants que expressen la diversitat genètica de
l' espècie.
Ja hi ha evidències del conreu de
la síndria a la vall del Nil durant el segon mil·lenni a.C. També es menciona
la síndria a la Bíblia
com menjada pels antics israelites en el seu captiveri a Egipte.
Cap el segle XII els musulmans
introduïren el seu conreu a Europa, mentre que en català apareix mencionada des
de l' any 1371.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada