dilluns, 14 de gener del 2013

Síndria de gra petit i negre


Família                       Cucurbitàcies.
                       
Nom científic              Citrillus lanatus.                       

País d' origen             Àfrica tropical  .          

Localització

Etimologia     

Síndria prové de l' àrab “sandiya” amb el mateix significat.

Característiques       

La síndria pot ser cultivada en secà o en regadiu, en el primer cas les plantes es disposen més espaiades i el rendiment és molt menor encara que els fruits acostumen a ser més dolços. Necessita terres molt femades


Curiositats    

Es creu que la síndria es va originar al sud d' Àfrica on encara se’n troben formes silvestres i n' hi ha tipus dolços i amargants que expressen la diversitat genètica de
 l' espècie.
Ja hi ha evidències del conreu de la síndria a la vall del Nil durant el segon mil·lenni a.C. També es menciona la síndria a la Bíblia com menjada pels antics israelites en el seu captiveri a Egipte.
Cap el segle XII els musulmans introduïren el seu conreu a Europa, mentre que en català apareix mencionada des de l' any 1371.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada