dilluns, 14 de gener del 2013

Pebrot banya de cabra


Família                       Solanàcies.
                       
Nom científic             Capsicum annuum.                  

País d' origen             Amèrica tropical, Mèxic, Bolívia, Perú.

Localització                Serraller.

Etimologia     

Capsicum derivaria del llatí capsula, fent referència a les llavors que estan dintre d' una càpsula.
La paraula pebrot deriva de pebre.
Cristòfol Colon els va trobar al carib i els va anomenar "pimientos" perquè li varen recordar a la "pimienta" .

Característiques

Pebrot molt bó per menjar fresc en amanides i sec per cuinar.
Propietats medicinals
Vermell i madur és una gran font en vitamina C que supera fins i tot als cítrics, d’igual manera, madur i vermell -com el tomàquet- conté licopè, que és un potent antioxidant.
Curiositats    

Es diu que la salsa de calçots tradicional es fa amb aquests pebrots i no pas amb les nyores.
El més probable és que sigui originària d' Amèrica del Sud i probablement va ser domesticada a Mèxic, atès que se' n han trobat llavors a jaciments arqueològics de Mèxic, que daten de fa 5000 anys.
Es conrea a tot el món, des de que es va introduir a Europa al segle XV.
Sembla haver- se difós a finals del segle XVIII a França, a la resta d' Europa i al Canadà.
A Perú es cultiva des de fa 6000 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada