dilluns, 14 de gener del 2013

Julivert


Família                       Apiàcies.
                       
Nom científic              Petroselinum crispum.             

País d' origen             Regió mediterrània, Asia Central.

Localització

Etimologia
           
La paraula julivert prové del llatí lolium viride = jull verd (jull=gramínia del gènere lolium que surt barrejat amb el blat).
Petroselinum prové del grec petros(pedra) i selinon (és el nom d' una planta de la família del julivert que té les arres comestibles).
Crispum vol dir arrissat (fulles amb aspecte arrissat).

Característiques                   

Propietats medicinals           

El julivert s' usa per afavorir la digestió, té propietats diürètiques i es fa servir per alleujar els dolors de la menstruació.
De forma externa és un col·liri ocular per les irritacions de l' ull.
Com altres plantes considerades inofensives el julivert és lleugerament tòxic consumit en grans quantitats.
Els olis essencials del julivert no són recomanables per les dones en període de gestació o lactància, a causa de les seves propietats abortives, i tampoc en casos d' hipotensió arterial o insuficiència renal. A més, està contraindicat en persones amb malalties neurològiques com epilèpsia o malaltia de Parkinson.

Curiositats    

Popularment s' havia fet servir com un remei pel mal alè (halitosi) i se sap que les dones de la Grècia antiga el feien servir per dissimular davant els seus marits que havien begut vi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada