Família Apiàcies.
Nom científic Petroselinum crispum.
País d' origen Regió mediterrània, Asia Central.
Localització
Etimologia
La paraula julivert prové del
llatí lolium viride = jull verd (jull=gramínia del gènere lolium que surt
barrejat amb el blat).
Petroselinum prové del grec
petros(pedra) i selinon (és el nom d' una planta de la família del julivert que
té les arres comestibles).
Crispum vol dir arrissat (fulles
amb aspecte arrissat).
Característiques
Propietats medicinals
El julivert s' usa per afavorir
la digestió, té propietats diürètiques i es fa servir per alleujar els dolors
de la menstruació.
De forma externa és un col·liri
ocular per les irritacions de l' ull.
Com altres plantes considerades
inofensives el julivert és lleugerament tòxic consumit en grans quantitats.
Els olis essencials del julivert
no són recomanables per les dones en període de gestació o lactància, a causa
de les seves propietats abortives, i tampoc en casos d' hipotensió arterial o
insuficiència renal. A més, està contraindicat en persones amb malalties
neurològiques com epilèpsia o malaltia de Parkinson.
Curiositats
Popularment s' havia fet servir com
un remei pel mal alè (halitosi) i se sap que les dones de la Grècia antiga el feien
servir per dissimular davant els seus marits que havien begut vi.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada