Nom científic Cichorium
endivia.
País d' origen Mediterrani
meridional i/o India.
Localització
Etimologia
Escarola prové del llatí
escariola que ve del llatí Latuca escariola = enciam comestible
Escarola del castellà ve d'
escarola del català que ve del provençal i aquesta prové del llatí. Es tracte
del diminutiu de la paraula llatina escaria (comestible), que s' usava en l'
expressió lactuca escaria (enciam comestible). La paraula escaria deriva d'esca
(aliment), i aquesta es forma sobre l' arrel de edere(menjar).
De l' arrel de edere ens venen
paraules com comer (comedere), comida, inedia, obes y esca (aliment del foc).
El verb deriva d' una arrel indoeuropea que és ED que vol dir menjar(comer) o
mossegar (morder).
Característiques
És una planta bastant rústica i
presenta poques malalties, sobretot si la cultivem en èpoques de poca calor. Es
pot veure afectada per alguna espècie de pugó i llimacs.
Sembla que procedeixen de la
xicoira silvestre (Cichorium intybus)
Curiositats
Al segle XIX va ser introduïda a
Amèrica pels europeus.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada