![]() |
bròquil col-i-flor col-i-flor verda espigall col brotonera espigall col de capdell |
Família Brassicàcies.
Nom científic Brassica oleracea var.botrytis.
País d' origen Mediterrani oriental (Egipte) i
conques de Gran Bretanya.
Tenen com a antecessor comú la
varietat silvestre de col, Brassica oleracea oleracea, que es troba a les
costes i als penya-segats d' una gran part de l' Europa occidental i que també
és comestible, encara que no és objecte de conreu.
Localització
Etimologia
Característiques
El bròquil de Santa Teresa es planta a principis de Juliol i
arriba fins a Santa Teresa.
El bròquil té els primordis florals ja formats i previ a
l’obertura de les flors. Per tant el que ens mengem són les flors abans
d’obrir-se.
Propietats medicinals
Són diürètiques i adequades per a les malalties
cardiovasculars. Afavoreix la motilitat intestinal i el pàncrees. La que té més
contingut de vitamines és la col verda.
Curiositats
Les cols van ser domesticades a
l’ Àsia Menor i al Mediterrani Oriental a partir de cols espontànies que no
formaven cabdell. És un dels cultius més antics que es coneix. Els celtes i
posteriorment els romans van difondre aquesta espècie per tot Europa. Al llarg
dels segles, les formes amb cabdell es van anar desenvolupant al nord d’ Europa
i les formes sense cabdell van aparèixer pel sud.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada