Família Gramínies
Nom científic Zea mays
País d' origen Amèrica centra- - Mèxic
Localització Jordi (Les Franqueses)
Etimologia
Zea mays prové del grec zeo, viure.
Compost de blat i moro, en sentit figurat per considerar-lo un blat de qualitat inferior.
Característiques
Terapèutica
Relaxa les vies urinàries, evitant així la possible infecció de la bufeta, i realitza una acció depurativa que evita la formació de pedres.
En pacients amb tensió elevada.
En pacients amb alts nivells de glucosa i lípids.
Per a petites ferides, gràcies al contingut en alantoina.
Per combatre la piorrea o la gingivitis i en general problemes dentals està indicat l'oli del blat de moro. Per aquest motiu es utilitzat en dentífrics.
Protegeix la mucosa intestinal, evita diarrees i ajuda a l' absorció intestinal.
L' oli de plat de moro ajuda a reduir el colesterol.
Curiositats
Va ser conegut pels europeus l' any 1492 durant l' expedició de Cristòfor Colom a Amèrica i durant el segle XVI va ser introduït a Europa i des d' aquí a la resta del món gràcies a la seva adaptabilitat a diversos climes. Les varietats cultivars actuals derivarien de la Zea Mexicana (Zea mays ssp. mexicana) i són força diferents d' aquelles plantes que es conreaven a l' arribada dels europeus a Amèrica, molt més petites i amb pocs grans.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada