dilluns, 14 de gener del 2013

Pèsol negret de mata o de Provença



Família                       Fabàcies.
                       
Nom científic              Pisum sativum.            

País d' origen             Àsia Menor-Pròxim Orient.

Localització

Etimologia     

Pèsol ve del llatí "pisulu" que és un diminutiu de "pisu" que és el nom com anomenaven al pèsol.
Pisum sativum vol dir el: pèsol que es cultiva i per tant que és comestible.

Característiques

És un pèsol de sequer molt bo, que no s' ha confondre, pel seu nom, amb el pèsol negre del Berguedà.
Aquest pèsol es va començar a cultivar cap els anys 30. Era de color verd intens i vistós però, passada la primera collita, perdia la dolçor i es tornava farinós.

Curiositats    

És un dels conreus més antics d' Europa, amb més de 5.000 anys d' antiguitat. Es creu que com a conreu va aparèixer a Orient poc després del blat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada